İBU yüzde 90 burs oranıyla Balkanlardaki vakıf anlayışını sürdürüyor.
Uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Fazilet, İBU’da okuyan öğrencilerin yüzde 90’ına burs sağladıklarını belirterek, “Bütün kaynaklarımız Balkan öğrencilerinin iyi koşullarda eğitim ve öğretimi için kullanılıyor. Dolayısıyla Üsküp’te Osmanlı dönemi vakıf anlayışının çekirdeğini görmek isteyen varsa bizim üniversitemize gelebilir rahatlıkla söyleyebiliriz.” terimleri kullandı.
İBU’dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2006 yılında Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te kurulan İBU, dünyada en fazla burs imkanı sağlayan vakıf üniversitelerinden biri olarak öne çıkıyor. öğrencilerine.
Akademik başarısı ve çalışmalarıyla son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Balkan Üniversitesi, 150’den fazla uluslararası diploma ile mezun olan öğrencilerine yardımcı olmasının yanı sıra öğrencilerine sağladığı maddi ve manevi destekle de Balkanlar’ın en çok tercih edilen üniversitesi konumundadır. paydaşı olduğu anlaşmalar, başarılı bir kariyer için. hazırlanıyor.
“Beş yıldır yürütülen çalışmalar sonucunda burslu öğrenci sayımız on kat arttı”
prof. Prof. maddi durumları nedeniyle okuyamadıkları tespit edilmiş ve eğitim hayatlarına üniversite bünyesinde devam etmeleri istenmiştir. tedarik edilen.
Açıklamayı değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Dursun Fazilet, bu noktada kendisinin en değerli ve gurur verici başarısının bu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Türk ve Müslüman öğrencilerin okuması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin yüzde 90’ına burs veriyoruz. Asgari şartları sağlayan tüm öğrencilere statüsü ne olursa olsun tam burs veriyoruz, ülke, din, özellikle Balkanlardan üniversiteye yerleşenler… En büyük şansımız okumak isteyip de maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan öğrencileri tespit etmek ve onlara burs imkânı sağlamaktı.
Mevcut bilgilerimize göre üniversitemize kayıtlı öğrencilerimizin yüzde 70’i doğrudan bursludur. Balkanlar dışından gelen öğrencileri ve diğer destek verdiğimiz öğrencileri de katarsak üniversitemizde yüzde 90’a yakın burs oranımız var. Öğrenci oranlarına bakılarak yapılan sıralamada dünyada vakıf üniversiteleri arasında en çok burs veren üniversitelerden biriyiz hatta ilk 10 içinde olduğumuzu düşünüyoruz. üniversite sadece şekil veya isim olarak değil, aynı zamanda dolu bir durumdadır. Yani bu unvana uygun hareket eden en kapsamlı üniversite olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.”
“Şehit ve gazi çocukları veya engelli gibi özel durumu olan öğrencilerimize de burs imkanı sağlıyoruz.”
Erdem, durumu iyi olmayan öğrencilere katkılarının yanı sıra, Balkanlardan gelen öğrencilere IBU’ya kayıt yaptırıp asgari şartları sağlayan öğrencilere de burs sağladıklarını ifade etti.
Yurt dışından ve Türkiye’den gelen öğrencilere de çeşitli imkanlar sağladıklarının altını çizen Erdem, şu bilgileri verdi:
“Bunun yanı sıra şehit, gazi çocuğu, engelli gibi özel durumu olan öğrencilerimize de burs imkanı sağlıyoruz. Sonuçta üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin yüzde 70’i neredeyse sıfır ücretle okuyor diyebiliriz. çok temsili rakamlarla okuyor.Öğrencilerimiz de mezun oluyor.Doğduklarında ve hayata başladıklarında bu durumun değerini çok iyi anlıyorlar.Aslında İBU tüm bu özellikleriyle olaylara tam bir temel atma operasyonu olarak yaklaşıyor.
Kâr amacımız yok, böyle bir hedef peşinde değiliz. Temettü alan herhangi bir üyemiz, sahibimiz veya iştirakimiz bulunmamaktadır. Balkan öğrencilerinin uygun koşullarda eğitim ve öğretimi için tüm kaynaklarımız kullanılmaktadır. Yani Üsküp’te Osmanlı dönemi vakıf anlayışının bir örneğini görmek isteyen herkesin üniversitemize gelebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü bu bizim en temel misyonumuz.”